Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Αναβαθμίζονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Κερατέας

Περιφέρεια Αττικής

Αναβαθμίζονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Κερατέας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Προχωρά η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κερατέας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Αττικής και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Τηλεθέρμανσης Λαυρεωτικής (ΔΕΥΑΤΗΛ) υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση του σχετικού έργου, προϋπολογισμού 868.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Στο επίκεντρο η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας

Η υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κερατέας, η οποία βρίσκεται εντός του Βιοτεχνικού Πάρκου Κερατέας του Δήμου Λαυρεωτικής, είναι κατασκευασμένη σε οικόπεδο 23 περίπου στρεμμάτων και δέχεται τα αστικά λύματα της πόλης της Κερατέας καθώς και τα προεπεξεργασμένα βιομηχανικά απόβλητα της ΒΙ.ΠΕ Κερατέας. Το έργο περιλαμβάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην Εγκατάσταση με στόχο την πρόληψη της ρύπανσης των υπόγειων νερών, την εξυγίανση των ρεμάτων της περιοχής και του καθορισμένου ως αποδέκτη ρέματος Ελαιοχωρίου, καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *