Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Σύλληψη 3 ατόμων για εισαγωγή και μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί για εισαγωγή και  μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά

Κατασχέθηκαν  -53- κιλά και  -610- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν, πρωινές και απογευματινές ώρες της 5-2-2019, στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών  της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) αλλοδαποί ηλικίας 19, 24 και 28 ετών, για εισαγωγή και  μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών και σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές της Αλβανίας, για την αποτροπή εισαγωγής στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, αναπτύχθηκαν επιχειρησιακές δράσεις στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, στο Νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι ανωτέρω συλληφθέντες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Πιο συγκεκριμένα πρωινές ώρες της 5-2-2019 συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ο 28χρονος, να μεταφέρει με ΙΧΕ αυτοκίνητο, εξήντα (60) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους -32.430- γραμμαρίων. Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει σε προγενέστερο χρόνο, από άγνωστο σημείο πλησίον του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου.

Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, στο ίδιο μέρος, ακινητοποιήθηκε και δεύτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντα με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβαίνοντα τον 24χρονο επίσης συλληφθέντα, το οποίο ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με τη δημιουργία διαμορφωμένων κρυπτών στο σασί και στα πίσω καθίσματα , για την μεταφορά των ναρκωτικών. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τριάντα εννέα (39) αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους -21.180-  γραμμαρίων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -53- κιλών και -610- γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των -70- ευρώ
  • Τρεις (3) συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *