Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Κώστας Μπακογιάννης: Κανένας δεν μπορεί να ρίχνει την σκιά του στο φως της Ακρόπολης

Κώστας Μπακογιάννης

«Η Ακρόπολη ανήκει σε όλους. Σε όσους έφυγαν και σε εκείνους που θα έρθουν. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε πολεοδομικά εκτρώματα να ξεφυτρώνουν γύρω της και να ρίχνουν τη σκιά τους πάνω στο φως της» τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με την ανέγερση δεκαώροφων κτηρίων στην περιοχή του Μακρυγιάννη που έχει  προκαλέσει την δικαιολογημένη  διαμαρτυρία χιλιάδων κατοίκων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων αναφέρεται συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί το θέμα των συντελεστών δόμησης  που ισχύουν στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Ο νόμος μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα νέο Τοπικό Χωρικό Σχέδιο» λέει ο Κώστας Μπακογιάννης και προσθέτει: «Είναι ένα πολεοδομικό εργαλείο, το οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την κληρονομία μας. Θα υπάρξει μια ειδική προσέγγιση σε επιλεγμένες ζώνες γύρω από σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως η Ακρόπολη. Με αξιολόγηση των σημερινών  πολεοδομικών  ρυθμίσεων και προβλέψεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού. Και διαμόρφωση ενός κανονιστικού πλαισίου όπου κρίνεται απαραίτητο. Έτσι διασφαλίζουμε την ανάδειξη και προβολή των ιστορικών μας  μνημείων. Είναι δηλαδή μια ευκαιρία για εμάς να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εργαλείο για να αποκτήσει η πόλη μια ξεκάθαρη ταυτότητα»