Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ο γύρος του κόσμου με 10 μυστήρια

Ο γύρος του κόσμου με 10 μυστήρια από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Το 2019 η αγωνία εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη

Νέα σεζόν, καινούργιο σασπένς από παλιούς συνήθεις υπόπτους του είδους αλλά και φρέσκο αίμα στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας. Αυτή τη χρονιά τα αστυνομικά μας μυθιστορήματα μας ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους συγγραφείς τους να γράφουν από εδώ ως την Αργεντινή και από τη Σουηδία μέχρι και τη μακρινή Αυστραλία! Σας καλούμε λοιπόν σε ένα ταξίδι γεμάτο σασπένς. Ελάτε να κάνουμε μαζί τον γύρο του κόσμου με δέκα μυστήρια!

Το ταξίδι ξεκινάει αυτόν τον μήνα με πρώτο προορισμό την Αργεντινή. Μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημα του αργεντίνου Federico Axat που μας συστήθηκε το 2017 με την Τελευταία έξοδο και τον συγκρίνουν με τον Στίβεν Κινγκ. Η Αμνησία θα παίξει με το μυαλό σας και θα σας κάνει να ξεχάσετε ό,τι έχετε διαβάσει μέχρι τώρα.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 21 Φεβρουαρίου, μεταφερόμαστε στη Σουηδία και μάλιστα στο 1793. Ο σουηδός Niklas Natt och Dag, γόνος της παλιότερης αριστοκρατικής οικογένειας της Σουηδίας με τις ρίζες της να φτάνουν τουλάχιστον ως το 1280, είναι η νέα φλέβα χρυσού της χώρας του. Το 1793: Τότε που βασίλευε η βία έχει σαρώσει τα βραβεία στη Σουηδία, μεταφράζεται σε πάρα πολλές χώρες και έχει ενθουσιάσει τόσο το κοινό όσο και τους κριτικούς. Ένα μεθυστικό κοκτέιλ, ένα ανελέητο, ιστορικό θρίλερ. Το αναπάντεχο αριστούργημα που άνοιξε νέους δρόμους στην αστυνομική λογοτεχνία.

Ο Μάρτιος προβλέπεται θερμός και φέρνει… Ξηρασία. Στις 7 Μαρτίου φεύγουμε για τη μακρινή Αυστραλία, για να γνωρίσουμε το νέο αστέρι του αστυνομικού, την Jane Harper. Στο συγγραφικό της ντεμπούτο πετυχαίνει έναν άθλο, αφού Η ξηρασία παίρνει το ένα βραβείο μετά το άλλο, μεταφράζεται σε περισσότερες από 35 γλώσσες και ετοιμάζεται η κινηματογραφική της μεταφορά. Στην Κιβάρα έχει δύο χρόνια να βρέξει νερό αλλά ξαφνικά βρέχει… φόνους. Τρία μέλη της οικογένειας Χάντλερ βρίσκονται άγρια δολοφονημένα. Ένας αστυνομικός επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για την κηδεία του κολλητού του και έρχεται αντιμέτωπος με καλά κρυμμένα μυστικά του παρελθόντος και δικά του.

Στις 21 Μαρτίου θα κάνουμε μια στάση στην Ελλάδα, διαβάζοντας Το δεξί χέρι του Μανώλη Ανδριωτάκη. Παράγοντες της εξουσίας, πολιτικό παρασκήνιο, ανελέητοι εκβιασμοί και συνωμοσίες, η ασυδοσία του διαδικτύου, ο σκοτεινός ρόλος των μίντια, η ύπουλη εμπλοκή των επιχειρηματιών στη δημοκρατία συνθέτουν ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ.

Φτάσαμε στον Απρίλιο και σειρά έχει η σουηδή βασίλισσα του σασπένς που δεν είναι άλλη από την Camilla Lackberg των 23 εκατομμυρίων αντιτύπων. Με το Χρυσό κλουβί, που κυκλοφορεί στις 4 Απριλίου, αφήνει για λίγο κατά μέρος τη σειρά της Φιελμπάκα και γράφει μια διλογία με κεντρική ηρωίδα τη Φέι, μια γυναίκα, όμορφη, δυναμική και αδίστακτη που αποφασίζει να πάρει τον έλεγχο της μοίρας της στα χέρια της. Η γοητευτική παραμυθού της Σουηδίας, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στη συγγραφική της πορεία, στήνει ένα ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εξαπάτησης και εκδίκησης, με μια αξέχαστη πρωταγωνίστρια και ξεκάθαρο φεμινιστικό μήνυμα.

Το ταξίδι συνεχίζεται στη Μ. Βρετανία με τη μάστερ των εκπλήξεων Clare Mackintosh και το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Ξέχασέ με. Βραδυφλεγές σαν ωρολογιακή βόμβα και με συγκλονιστικό φινάλε, το νέο της βιβλίο έχει στο επίκεντρο την 26χρονη Άννα, που βασανίζεται προσπαθώντας να αντιληφθεί τι συνέβη στους γονείς της που αυτοκτόνησαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με λίγους μήνες διαφορά. Ήταν αυτοκτονία ή δολοφονία; Ο μόνος τρόπος να το μάθει κανείς είναι να φτάσει ως την τελευταία σελίδα, καθώς η βρετανίδα συγγραφέας φημίζεται για τις απροσδόκητες και ιδιαίτερα ευφυείς ανατροπές της.

Επόμενος σταθμός η Γερμανία με το τρίτο μέρος της τριλογίας «Germania» του Harald Gilbers που θα φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 2 Μαΐου. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στα τέλη του 1945 και ο επιθεωρητής Οπενχάιμερ μπλέκει σε μια υπόθεση με διεθνείς και εκρηκτικές προεκτάσεις. Στις Τελευταίες μέρες η ιστορία του εβραίου επιθεωρητή κορυφώνεται και έχει φτάσει στο απόγειο της δράσης.

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο καλοκαίρι και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει μαζί με τον πυρετό των Nesbomaniacs. Σωστά καταλάβατε. Στις 6 Ιουνίου δίνουμε ραντεβού με τον αγαπημένο Χάρι Χόλε, αφού κυκλοφορεί το Μαχαίρι, η δωδέκατη περιπέτειά του από τον κορυφαίο Jo Nesbo. Στο Όσλο της Νορβηγίας λοιπόν συναντάμε τον Χάρι που έχει ξανακυλήσει στο ποτό και η Ράκελ τον έχει διώξει από το σπίτι. Ένα πρωινό ξυπνά με τρομερό χανγκόβερ και ανακαλύπτει πως είναι μες στα αίματα – τα χέρια του και τα ρούχα του πασαλειμμένα. Ενώ ο κόσμος του γκρεμίζεται, ο Χάρι θα πρέπει να αντιμετωπίσει έναν αιμοβόρο παλιό εχθρό, αλλά κυρίως να επιβιώσει στη χειρότερη προσωπική του κόλαση.

Από τη Νορβηγία πίσω στην Ελλάδα και στο δεύτερο μυθιστόρημα του Αντώνη Γκόλτσου μετά την Αφιέρωση, ένα αστικό νουάρ που τιτλοφορείται Οδηγός φόνων και κυκλοφορεί στις 13 Ιουνίου. Πρωταγωνιστής και πάλι ο συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών Αλκιβιάδης Πικρός σε μια ιστορία ανηλεούς κυνηγητού με ατέρμονα παιχνίδια του μυαλού, όπου ο πρωταγωνιστής σκηνοθετεί παγίδες, έχοντας τη Δίωξη, συστηματικά, ένα βήμα και δύο πτώματα πίσω του.

Τερματικός σταθμός η Σκοτία του Ian Rankin. Η 22η περιπέτεια του επιθεωρητή Τζον Ρέμπους με χώρο δράσης φυσικά το σκοτεινό Εδιμβούργο και τίτλο Στον οίκο των ψεμάτων κυκλοφορεί στις 13 Ιουνίου. Ο αστυνομικός συγγραφέας των αστυνομικών συγγραφέων δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις ύστερα από 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Αυτή τη φορά ο εκκεντρικός επιθεωρητής αναλαμβάνει μια υπόθεση της οποίας όλα τα στοιχεία οδηγούν στη νέμεσή του, τον πανούργο και αιώνια διψασμένο για εξουσία Μπιγκ Τζερ Κάφερτι. Μια ιστορία διαφθοράς που μας υπενθυμίζει ότι αργά ή γρήγορα έρχεται η στιγμή που όλοι πληρώνουν το τίμημα για τις επιλογές τους.

Επιβιβαστείτε λοιπόν στο πιο κοντινό σας βιβλιοπωλείο και ανακαλύψτε σε ποια μέρη κρύβονται οι πιο επικίνδυνοι δολοφόνοι, οι πιο ύπουλες συνωμοσίες, οι πιο ύποπτες κινήσεις, τα πιο συναρπαστικά μυστήρια.

Ετικέτες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *